Installatiemonteur Niels van Schaijk

“Elke klant is anders en vraagt dus om een andere oplossing”

Niels van Schaijk startte drie jaar geleden als stagiair bij JNV. Inmiddels volgt hij de hbo-opleiding Mechatronica en werkt hij daarnaast drie dagen per week bij ons bedrijf als installatiemonteur. Niels vertelt: “Toen ik drie jaar geleden op zoek ging naar een afstudeerstage voor mijn mbo-opleiding Mechatronica, kwam ik bij JNV terecht. De werkzaamheden spraken me aan, de sfeer was goed en bovendien was het bedrijf in de buurt – ik woon zelf in Rosmalen.” Na zijn stage vroegen we Niels om bij JNV te blijven werken. “Die kans heb ik met twee handen aangepakt.”

Installatiemonteur

Niels vertelt: “Het werk bij JNV is leuk, afwisselend en uitdagend. Je hebt te maken met verschillende specialismes en producten en er zijn continu nieuwe ontwikkelingen. Hierdoor stop je nooit met leren. Als installatiemonteur werk ik veel in de werkplaats van JNV, waar ik installaties voorbereid, programmeer en sticker voordat deze naar klanten gaan. Zo kunnen we ze daar eenvoudig en snel installeren, waarna alles direct goed werkt. Ook zelf ben ik regelmatig bij klanten te vinden om installaties te installeren, zowel in woonhuizen als bij bedrijven.”

“Elke klant is anders en vraagt dus ook om een andere oplossing. Van netwerk- tot audio- en visuele oplossingen: alles is mogelijk. Dat maakt dit werk voor mij heel interessant.”

Elke klant een andere oplossing

“In de coronatijd zijn er tekorten aan producten ontstaan”, vervolgt Niels. “Dit maakt dat we als organisatie flexibeler moeten zijn om toch een goede oplossing te bedenken en leveren. Om deze reden werken we bijvoorbeeld met meerdere merken en heb je regelmatig te maken met nieuwe producten, waarvoor je moet uitzoeken hoe je deze kunt instellen en aansluiten. Dat vind ik leuk om te doen. Elke klant is anders en vraagt dus ook om een andere oplossing. Van netwerk- tot audio- en visuele oplossingen: alles is mogelijk. Dat maakt dit werk voor mij heel interessant.”

Toegankelijk en flexibel

“Het bevalt mij goed bij JNV. De sfeer is gemoedelijk en als collega’s hebben we het leuk met elkaar. We werken had, maar er is ook ruimte voor gezelligheid, bijvoorbeeld tijdens de vrijdagmiddagborrel. Daarnaast zijn vrijheid en flexibiliteit twee belangrijke waardes. Wanneer je vrij wilt, probeert men dat te regelen. Ook is het niet erg als je ’s ochtends een keer iets later bent – tenzij je een afspraak hebt natuurlijk. Daar staat tegenover dat het voor mij ook geen probleem is om wat langer door te werken om ervoor te zorgen dat het werk af is. JNV is een toegankelijke organisatie met korte lijnen. Als je ergens mee zit, dan spreek je iemand aan. Iedereen is benaderbaar, tot de directeur aan toe. Dat vind ik erg prettig.”

Blijven leren en ontwikkelen

Naast zijn baan als installatiemonteur bij JNV volgt Niels de hbo-opleiding Mechatronica: een combinatie van werktuigbouwkunde en elektrotechniek. Niels: “De komende jaren ben ik dus nog volop aan het leren. Daarnaast hoop ik bij JNV meer kennis en ervaring op te doen in programmeren, zodat ik ook op dit vlak kleine projecten kan uitvoeren en kan zorgen voor een optimale ontzorging van de klant.”

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur jouw CV met motivatie naar martijn@jnv.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je telefonisch contact opnemen
met Erica Teunissen via 073 644 34 05.