Engineer  Colin Vorstenbosch

“Bij JNV kun je rekenen op veel vrijheid, flexibiliteit en afwisseling”

Van vakantiehulp tot engineer: Colin Vorstenbosch werkt al sinds zijn vijftiende bij JNV. “Het leuke aan audiovisuele techniek vind ik om verschillende installaties samen te laten werken”, vertelt hij. “In de functie van engineer buig ik me over de vraagstukken van klanten en bedenk ik installaties die hier een goede oplossing voor bieden. Hier krijg ik veel energie van.”

Veel afwisseling

Als engineer bij JNV bedenkt en tekent Colin de installaties die we bij klanten realiseren. Hij vertelt: “Natuurlijk doe ik dat niet helemaal zelf. Onze klanten bespreken hun wensen en eisen met onze salesmedewerkers, die meedenken over de beste oplossing in de situatie van de klant. Vervolgens zet ik het ontwerp voor deze oplossing op papier. Daarnaast houd ik me bezig met het optimaliseren van installaties, bijvoorbeeld wanneer deze niet werken zoals zou moeten of wanneer klanten aanvullende wensen hebben. Ik kijk dan hoe we deze wensen kunnen realiseren. Ook ben ik betrokken bij storingen en ga ik soms zelf nog de werkvloer op of bezoek ik klanten om zaken in te stellen. Deze afwisseling vind ik heel leuk.”

“Mijn werk is heel afwisselend. De ene dag ontwerp ik een installatie voor een woonhuis en de andere dag voor een vergaderruimte, fitnesszaal of klaslokaal. En waar ik soms bezig ben met ontwerpen, los ik andere keren technische problemen op die vooral veel uitzoekwerk vereisen.”

Van vakantiehulp tot engineer

Colin is al jarenlang onderdeel van het JNV-team. “Ik startte op mijn vijftiende bij JNV en deed toen een aantal zomers vakantiewerk. Na klussen zoals papier versnipperen en het opruimen van het magazijn, ging ik na verloop van tijd mee op pad met de technische dienst. In het begin ondersteunde ik de medewerkers hier, maar langzaam ging ik steeds meer werk zelf doen. Toen ik op mijn negentiende stopte met mijn studie Bedrijfseconomie bood JNV me een baan in de technische dienst aan. In eerste instantie voor een half jaar, maar uiteindelijk werkte ik hier acht jaar, waarin ik heel veel heb geleerd. Vervolgens ging ik aan de slag als werkvoorbereider en projectleider. Van hieruit maakte ik de overstap naar de Universiteit van Tilburg, waar ik hetzelfde werk deed. Maar, de band met JNV bleef en toen directeur René me na een paar jaar vroeg of ik terugkwam besloot ik dat te doen. Inmiddels werk ik nu ruim anderhalf jaar als engineer.”

Gezellige sfeer

Colin vervolgt: “JNV is een relatief klein bedrijf waar iedereen elkaar kent. Hierdoor ben je allesbehalve een nummer. Als collega’s hebben we het gezellig met elkaar. Samen praten we niet alleen over werk, maar ook over wat we in het weekend hebben gedaan of over andere onderwerpen die ons bezighouden. Het bedrijf is niet zo van de regeltjes en structuur: dat past wel bij mij. Wat ik ook heel erg waardeer is de vrijheid die ik binnen JNV krijg. Als engineer kan ik zelf mijn week invullen zoals ik het wil. Ook kan ik eventueel thuis werken als dat beter uitkomt. Zolang je zorgt dat je werk af is en goed gebeurt, maakt het niet uit hoe je precies je werk doet. Ook stelt JNV zich flexibel op wanneer bijvoorbeeld mijn dochter ziek is. Die flexibiliteit werkt overigens twee kanten op: als ik soms wat meer of langer moet werken is dat voor mij ook geen probleem.”

Veel afwisseling

Naast vrijheid en flexibiliteit, biedt het werken bij JNV Colin ook veel afwisseling. “Dit zit allereerst in het type vragen waarmee ik me bezighoud”, vertelt hij. “De ene dag ontwerp ik een installatie voor een woonhuis en de andere dag voor een vergaderruimte, fitnesszaal of klaslokaal. Al deze ruimtes vragen om een andere oplossing. De afwisseling vind ik bovendien ook binnen opdrachten. Zo ben ik soms bezig met ontwerpen en het maken van tekeningen en andere keren met het oplossen van technische problemen, die veel uitzoekwerk vereisen. Deze mix maakt dat ik het nog steeds erg naar mijn zin heb.”

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur jouw CV met motivatie naar martijn@jnv.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je telefonisch contact opnemen
met Erica Teunissen via 073 644 34 05.