Accountmanager Jan Zwanenberg

“Als JNV-collega’s creëren we samen iets bijzonders”

“Jan Zwanenberg startte op zijn 21e bij JNV en is nog steeds onderdeel van ons salesteam. Hij vertelt: “JNV is door de jaren heen flink veranderd. Het bedrijf koos een aantal keer een andere vaarrichting. En de eindbestemming wordt steeds beter! Werken bij JNV is dynamisch, afwisselend en je hebt de vrijheid om er je eigen draai aan te geven. Dit maakt dat ik het na 22 jaar nog steeds prima naar mijn zin heb binnen het bedrijf.”

Veel afwisseling

Jan: “Na mijn mbo-opleiding Marketing en Communicatie ging ik aan de slag bij KPN, waar ik al snel op de commerciële afdeling terecht kwam. Dat was precies was ik wilde: de handelsgeest zit er bij mij al van jongs af aan in. In 2001 kwam ik in contact met JNV. Ik was eigenlijk niet op zoek naar een andere baan, maar besloot toch met JNV in gesprek te gaan. Er was direct een klik. Bovendien vond ik dat JNV hele gave dingen maakte. Hoewel ik zelf geen technische kennis had, vond ik techniek wél interessant en had ik een obsessie voor lichtjes en knopjes. Ik besloot de baan aan te nemen en ging aan de slag in de buitendienst.”

Jan Zwanenberg

“Het leukste aan mijn werk vind ik om, met de klantrelatie voorop, deals te sluiten die goed zijn voor JNV én waar de klant blij mee is. Van dat proces geniet ik enorm en het geeft mij veel voldoening wanneer ik dit voor elkaar krijg.”

Heel veel leren

“Ik zeg wel eens dat ik ben opgegroeid bij JNV”, vervolgt Jan. “Ik was 21 jaar toen ik startte, had nog geen technische kennis en ook nog niet veel ervaring met verkopen. De eerste jaren waren dan ook best heftig. Mijn enthousiasme heeft me er doorheen geholpen. Daarnaast heb ik ontzettend veel geleerd. Een van de mooiste dingen aan JNV vind ik dat we het als collega’s samen doen en samen iets bijzonders creëren. Mijn collega’s en eigenaar René hebben mij dan ook echt de kneepjes van het vak geleerd. In 2005 besloot ik een nieuwe uitdaging aan te gaan in de industriële automatisering. Een hardere wereld die me scherper en bewuster maakte. En me ook liet beseffen hoe fijn het was om bij JNV te werken. Toen JNV me na 11 maanden vroeg om terug te komen hoefde ik daar dan ook niet lang over na te denken. Sindsdien ben ik niet meer weggeweest.”

Veel afwisseling

Inmiddels werkt Jan alweer jarenlang met plezier bij JNV. “Vanuit Sales ben ik verantwoordelijk voor een aantal van onze grotere accounts”, vertelt hij. “Daarnaast houd ik me bezig met de grotere mogelijke nieuwe projecten. En ik probeer, net zoals mijn collega’s vroeger bij mij deden, mijn jongere en nieuwere collega’s op weg te helpen met mijn kennis en ervaring. Door jaren heen bouwde ik veel technische kennis op. Maar mijn kracht zit denk ik in het bouwen aan een goede klantrelatie. JNV voelt voor mij als eigen. Ik krijg hier de ruimte om mijn eigen ding te doen. Het leukste aan mijn werk vind ik om, met de klantrelatie voorop, deals te sluiten die goed zijn voor JNV én waar de klant blij mee is. Van dat proces geniet ik enorm en het geeft mij veel voldoening wanneer ik dit voor elkaar krijg.”

Goede sfeer

Of Jan anderen aan zou raden om bij JNV aan de slag te gaan? “Zeker”, zegt hij. “Wanneer je ambitieus bent, initiatief durft te nemen en weet wat je wilt, krijg je bij JNV de ruimte om jouw baan zo in te vullen dat die perfect bij jou past. Werken bij JNV is afwisselend en de sfeer binnen het bedrijf is erg goed. We doen het met elkaar en zijn er voor elkaar als dat nodig is. Niet voor niets werken naast mij ook diverse andere collega’s al een lange tijd bij ons bedrijf.”

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging?

Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren.
Stuur jouw CV met motivatie naar martijn@jnv.nl.

Voor inhoudelijke vragen kun je telefonisch contact opnemen
met Erica Teunissen via 073 644 34 05.