UNIVERSITEIT UTRECHT

“Als contractpartner vormt JNV letterlijk een verlengstuk van onze kennis”

Met 35.000 studenten, 8000 medewerkers en zo’n 80 gebouwen is Universiteit Utrecht een omvangrijke organisatie. Dagelijks vinden er binnen de universiteit meer dan 1000 colleges plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van audiovisuele apparatuur. Als contractpartner van Universiteit Utrecht leveren wij deze apparatuur en de bijbehorende kennis op dit gebied.

Peter Janssen, audiovisueel specialist en adviseur Universiteit Utrecht: “Universiteit Utrecht werkt sinds 2004 samen met JNV. De samenwerking startte met het gedeeltelijk vernieuwen van onze twee grootste collegezalen. Een prettige eerste kennismaking die al snel een vervolg kreeg. Inmiddels loopt nu ons derde raamcontract met JNV. Dit betekent dat zij de komende 8 jaar onze partner zijn op het gebied van audiovisuele middelen. Naast leverancier en installateur is JNV is letterlijk een verlengstuk van onze kennis. Daarnaast is het bedrijf voor ons ook een intermediair richting derde partijen.”

Peter Janssen
Peter Janssenaudiovisueel specialist en adviseur

“De mensen van JNV zijn zeer kundig als het gaat om het programmeren aan de achterzijde, zodat apparatuur ook gemakkelijk te gebruiken is.”

Onderwijs, onderzoek en academische plechtigheden

“JNV kent de belangen van onze universiteit”, vervolgt Peter. “Ons primaire proces is het geven van onderwijs. Universiteit Utrecht beschikt hiervoor over 400 ruimtes – van kleine lokalen tot een collegezaal voor 500 man. Gemiddeld vinden hier op werkdagen vier colleges of werkgroepen per dag plaats. Dit betekent dat zo’n 8000 keer per week een docent zijn presentatie start in een ruimte. Het moge duidelijk zijn dat het belangrijk is dat dit snel en zonder problemen gebeurt. Een goede kwaliteit en continuïteit zijn daarom van groot belang. JNV biedt deze. Daarnaast zijn de mensen van JNV zeer kundig als het gaat om het programmeren aan de achterzijde, zodat apparatuur ook gemakkelijk te gebruiken is.”

Naast onderwijs vindt er ook onderzoek plaats binnen Universiteit Utrecht en zijn er academische plechtigheden. Ook op deze gebieden bieden we ondersteuning. Peter: “Neem bijvoorbeeld de academische plechtigheden. Deze vinden zo’n 700 keer per jaar plaats in ons Academiegebouw en kun je vergelijken met trouwerijen: het zijn echt bijzondere momenten. Toen we deze in de COVID-periode moesten livestreamen, wilden we dit dan ook op een passende manier doen, waarbij kijkers ook het cachet van het Academiegebouw meekrijgen. Hier stopten we samen met JNV we veel energie in. Met resultaat! Universiteit Utrecht was hierin een groot voorbeeld voor anderen.”

“Ook als het gaat om hybride vergaderen en hybride onderwijs hebben we samen een enorm snelle slag gemaakt in de COVID-tijd. En nog steeds lopen we hierin voorop. Hierbij willen we bijvoorbeeld niet alleen een college in beeld brengen, maar dit ook op een zo goed mogelijke manier doen, zodat het college het best overkomt bij onze studenten.”

Zo veel mogelijk eenheid in oplossingen

Universiteit Utrecht beschikt niet alleen over veel, maar ook over veel verschillende ruimtes. “Bijna elke ruimte is anders, waardoor het altijd om maatwerk gaat”, vertelt Peter. “Daarom gaat JNV vaak letterlijk de ruimte in om de best passende oplossing te realiseren. Tegelijkertijd willen we op audiovisueel gebied zoveel mogelijk voor eenheid te zorgen. We kiezen samen wat de beste oplossing is voor een probleem, die ook schaalbaar is. Of je je nu bijvoorbeeld bevindt in het Utrecht Science Park, Binnenstadscampus Universiteitskwartier of de International Campus Utrecht (ICU), we werken overal met touchpanels met dezelfde vormgeving en intuïtieve manier van bedienen. Hierdoor is de apparatuur gemakkelijk en laagdrempelig in gebruik. Afhankelijk van de ruimte waar je je bevindt, verschillen wel de mogelijkheden die je hebt.”

Altijd op de hoogte

Op het gebied van audiovisueel zijn er grote ontwikkelingen. Bovendien is het een heel brede tak van sport. Peter: “Mijn team en ik kunnen zelf niet bijhouden wat er allemaal gebeurt op dit vlak. Met 35 jaar ervaring, veel meer kennis en een groot netwerk van specialisten, ondersteunt JNV ons hierbij. Door het partnerschap met JNV blijven we op de hoogte en maken we gebruik van innovatieve oplossingen, zonder dat we hier zelf veel uitzoekwerk aan hebben.”

“We werken op een hele prettige manier, intensief samen met JNV: vaak zijn we met verschillende projecten tegelijkertijd bezig en staan de volgende klussen alweer op de planning. Jan Zwanenberg van JNV werkt daarom twee dagen per week bij ons op locatie. Zo zorgen we voor constante aandacht op onze audiovisuele oplossingen, nu en in de toekomst. Voor de komende jaren zijn er al grote plannen, onder meer om stappen te zetten op het vlak van narrowcasting. Ik heb veel zin om hier samen met JNV mee aan de slag te gaan.”

Graag inspireren we jou ook met slimme, innovatieve oplossingen die jouw verwachtingen overtreffen.

Neem contact op met onze smaakmakers.
Bel 073 6443 405 of stuur een e-mail naar info@jnv.nl